Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een levendige binnenstad

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE – De meest gehoorde opmerking van gasten die Grave bezoeken, is dat men blij verrast is dat deze stad zo levendig is. Grave is inderdaad allesbehalve een ingeslapen vestingstadje. De talrijke winkels, waaronder grootwinkelbedrijven en speciaalzaken, voorzien in een modern en ruim aanbod. Naast de dagelijkse boodschappen kun je er heel goed slagen voor interieur- en gezondheidsproducten, de leukste cadeau-ideeën en de laatste modetrends. Verder zijn er tal van verzorgingswinkels en diensten, zoals kappers, schoonheidssalons en nagelstudio’s. Deze aantrekkelijke kant van Grave maakt dat men vanuit de wijde omgeving graag naar de stad toe komt. (foto’s: @Grave_Brabant)

De nieuwe herfstcollecties
In deze tijd van het jaar worden de nieuwe herfstcollecties gepresenteerd in de modezaken en kun je op de outlet- en sale-afdelingen nog voordelig slagen voor kleding uit het afgelopen seizoen. In de talrijke interieurzaken richt men de blik op ‘Oktober Woonmaand’, want als we straks weer meer binnen zitten moet het natuurlijk wel knus en gezellig zijn.

Nidum, House of Inspiration
Binnenkort komt er veel aandacht voor Nidum, House of Inspiration, dat geopend wordt in het 4.000 vierkante meter grote monumentale Arsenaal. Nidum, latijn voor ‘nest’, wordt een broedplaats voor inspiratie op het gebied van lifestyle, wonen, kunst, events en culinair genieten. U vindt er straks onder meer de collecties van Keijser&Co.

Keijser & Co
Keijser&Co staat voor eigentijdse meubelen met een pure vormgeving. De veelzijdigheid van de collectie biedt vele mogelijkheden voor het inrichten van een totaalinterieur, in zowel een moderne als een tijdloze stijl. Maatwerk is de kracht van Keijser&Co. Door de vele mogelijkheden sluit ieder meubel perfect aan op het interieur, de smaak en de wensen van de klant. Een afwijkend formaat, een exacte kleur of een bijzondere stof; vrijwel alles is mogelijk. Door deze uitgebreide maatwerkopties zijn de meubelen geschikt voor ieder interieur, zowel voor een woon-, slaap- of eetkamer als een hospitality-project, zoals een restaurant, hotel of kantoorruimte.

In de showroom voorziet Keijser&Co de bezoekers, zowel particulieren als interieurprofessionals, van interieuradvies. De verkoop van de meubelen verloopt uitsluitend via geselecteerde dealers. Maar daarover binnenkort dus meer direct als de openingsdatum bekend wordt gemaakt.

Ovum-restaurant
Onderdeel van Nidum is het al op 12 augustus geopende Ovum-restaurant. Op de foto ziet u het voortreffelijke terras waar u kunt genieten van de mooie nazomer. Dat zal ook de komende weken nog mogelijk zijn gezien de weersverwachtingen. Het blijft nog even boven de 20 graden.

Culturele highlights
Het is een vast tafereel dat bezoekers aan het Graafse winkelgebied tevens de imposante Elisabethkerk even binnenlopen en vervolgens aan de overzijde van de straat bij het Toeristisch Informatiepunt gaan informeren welke route men zoal kan lopen en wat de belangrijkste bezienswaardigheden zijn. Kijk dan tegelijkertijd even binnen bij het informatieve bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie en maak een wandelingetje naar het pas vernieuwde Stadsmuseum Grave. Deze twee culturele highlights mogen zich verheugen in een steeds groeiende belangstelling. Samen met de kazematten, die gelegen zijn buiten de binnenstad, geven deze de bezoeker een beeld van het roerige Graafse oorlogsverleden. De zichtbare vestingwallen en gracht-contouren maken dat beeld compleet.

Open Monumentendagen
Dit weekend zijn er weer de jaarlijkse Open Monumentendagen. De bovengenoemde locaties zijn dan te bezoeken. Maak ook van de gelegenheid gebruik om de Gildekamer van het Cloveniersgilde te bekijken die samen met het Stadsmuseum gevestigd is in de monumentale Hampoort. Trek ook de omgeving eens in en vaar met een pontje naar de overkant van de Maas en bekijk Grave eens vanaf de overkant.
Het volledige programma van de Open Monumentendagen is verkrijgbaar bij het Toeristisch informatiepunt dat is gevestigd in het oude stadhuis, gelegen aan de Hoofdwacht 2 in Grave.

U bent van harte welkom en wij hopen u te treffen op een van de gezellige terrasjes.

 

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren