Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste Graafse Oldtimerdag belooft fotogeniek moment te worden

GRAVE | 25 augustus 2023 | door Jaimy Carpaij

Tijdens Open Monumentendag, op zondagmiddag 10 september, zal het historische centrum van Grave een buitengewone transformatie ondergaan. In de parkeervakken van de winkelstraten zullen de standaard geparkeerde moderne auto’s plaats maken voor een breed scala aan verschillende oldtimers. Een uitermate fotogeniek moment voor de straten die gekenmerkt zijn door de eeuwenoude panden.

Deze bijzondere middag vol glimmende carrosserieën wordt georganiseerd door de winkeliers van Grave om je te laten genieten van een middag vol levendigheid en nostalgie. Veel winkels zullen daarom speciaal geopend zijn tussen 13:00 en 17:00 uur, waardoor je de gelegenheid hebt om te shoppen, heerlijk te genieten bij de Graafse horeca én de prachtig onderhouden klassiekers te bewonderen.

(foto’s: Marita Schouten)

Graafse auto-eigenaren
Het merendeel van de oldtimers behoort tot Gravenaren en autoliefhebbers uit de regio toe, wat deze tentoonstelling extra uniek maakt. Er wordt al een leuke diversiteit aan klassieke voertuigen verwacht. Klassieke auto’s van 50 jaar en ouder. Oldtimers in veel vormen en maten en ook wat Youngtimers die zeker veel bekijks zullen trekken. Naast klassieke auto’s hebben zelfs eigenaren van een klassieke vrachtwagen, caravan en diverse motoren en brommers zich ingeschreven om deel te nemen.

Straten van tentoonstelling afgezet
De winkelstraten waar de tentoonstelling van de klassieke voertuigen plaats zal vinden worden volledig afgesloten voor overig verkeer. Fietsers worden verzocht hun fietsen aan de hand mee te nemen of in de daarvoor aangewezen fietsenstallingen te plaatsen. Zo kunnen bezoekers de oldtimers in alle rust en veiligheid bewonderen. De parkeerplaatsen binnen het centrum zijn voor bezoekers nog gewoon toegankelijk. Er zal slechts een kleine omleiding binnen het centrum gelden voor doorgaand verkeer.

Weersomstandigheden
Bij minder gunstige weersomstandigheden zullen de winkels en horeca natuurlijk alle gastvrijheid bieden aan bezoekers. De straten zullen dan helaas niet worden versierd door de oldtimers. Het gaat hier uiteraard om kostbare, geliefde voertuigen die niet in weer en wind tentoongesteld zullen worden.

Aanmelden met jouw Oldtimer
Ben je de trotse eigenaar van een schitterende oldtimer en wil je deelnemen aan deze unieke middag? Aarzel dan niet. Meer informatie en inschrijven gaat via stadjeaandemaas.nl/oldtimers. Dit is je kans om jouw klassieker te laten schitteren in het hart van Grave tijdens de Open Monumentendag. Grijp deze gelegenheid aan en maak deel uit van deze betoverende ervaring!

Open Monumentendag Grave
Het is geen toeval dat de eerste Graafse Oldtimerdag op juist deze zondag georganiseerd wordt. Op 9 en 10 september is het namelijk Open Monumentendag, waarbij diverse monumenten hun deuren openen om hun culturele erfgoed te delen. Tal van prominente monumenten zullen openstaan voor bezichtiging, waaronder de Elisabethkerk en de Protestantse kerk. Aan de Loswal liggen zelfs een aantal historische sleepboten. Op de kade is een informatiestand over het Kroonwerk Coehoorn – aan de overzijde – en voor de gelegenheid vaart er een pontje zodat bezoekers Grave ook vanaf het water kunnen bekijken.

Ook buiten het centrum van Grave is voldoende cultureel erfgoed te ontdekken, bezoek bijvoorbeeld de ‘Drie eenheid’ in Velp, met het Vincentiuskerkje en de twee kloosters. Bezoekers kunnen ook de Gasselse molen, de kazematten bij de Thompson brug en de Generaal De Bonskazerne bekijken. De nieuwe filmzaal van “Filmcafé Grave” wordt op zondag officieel geopend.

Naast monumenten bieden de dagen een scala aan activiteiten, zoals een carillonbespeling, een concert door de Harmonie Grave op de Markt en natuurlijk de mogelijkheid om historische rondwandelingen te maken. Kinderen kunnen deelnemen aan een selfiewedstrijd en kans maken op leuke prijzen door zichzelf met een monument op de foto te zetten.

Een onvergetelijke dag
Plan een heerlijke dag in Grave en dompel je onder in de warme sfeer van de winkelstraten, waar geschiedenis en moderniteit samenkomen. Ga heerlijk shoppen, geniet van de oldtimers in de straten, ontdek de eeuwenoude monumenten en rust heerlijk uit op één van de gastvrije terrasjes die Grave rijk is.

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren