Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grave maakt zich op voor carnaval; Eetcafé De Maaspoort feestelijk heropend

GRAVE | 14 januari 2024

De start van het nieuwe jaar 2024 brengt in de Graafse binnenstad al direct mooie nieuwe ontwikkelingen. Op 11 januari was bijvoorbeeld de opening van de vernieuwde Maaspoort. Daar is het grillgedeelte verruimd en verfraaid. Er zijn voortaan meerdere speciaalbieren op tap en er is een uiterst gezellige cocktailcorner waar tot in de late uurtjes gezelligheid te vinden is. Men kan er tevens terecht voor een lunch of diner. De heropening is extra feestelijk omdat Tim van Kuppeveld samen met zijn partner Marie Antoinet de zaak van zijn ouders George en Hilde heeft overgenomen. Wij wensen hen ontzettend veel plezier in hun blitse zaak.

De kerstboom is opgeruimd
En dan zitten we met het gevoel dat de huiskamer er wel erg kleurloos uitziet. Wat is er leuker dan op zoek te gaan naar wat nieuwe interieur-ideetjes. Als je als basis de stoffering van je huis aan wilt pakken dan kun je natuurlijk terecht bij Mary Chand. Deze zaak presenteert in de Trompetterstraat 4 een kwaliteitsassortiment gordijnen, vloeren en zonwering. Mary Chand helpt je de weg te vinden in het aanbod van professionele producten en adviseert wat voor jou de beste keuze is voor die leuke nieuwe sfeer van je woning.

Carnaval!
Carnaval valt al best vroeg dit jaar en de voorbereidingen geven direct al voorpret. Wij namen dus een kijkje op de carnavalsafdeling van Leny van Kempen. Wat een ongelooflijk grote keus tref je daar aan. Eindeloze rijen kleding in werkelijk elk te bedenken thema. Van een Oosters gewaad tot een Tiroler outfit. Van Disco tot Charleston en van panterprint tot Barbie Sjiek.

Leny heeft een nóg groter deel van haar zaak ingericht voor het feest der feesten. Als je bijvoorbeeld alle pruiken zou willen passen dan ben je een dagje zoet, want het zijn er wel meer dan 1000! Je ziet er meer gekleurde brillen dan bij de opticien en als je bij Leny geen passend hoedje kunt vinden, dan vind je het nergens. Kies een mooie gekleurde jas of een trainingspak. Alles hangt nu op thema, dus wel zo overzichtelijk. Er zijn maatpakken in kleur en alles uit de populaire jaren tachtig. Wat te denken van foute blouses en Hawaï-kleding. Zoek je Graafse kleuren, dan zijn er beenwarmers, sjaals en wanten. Moet het bling-bling dan zijn er sieraden. Noem het en het is er!
Leny van Kempen, De Alleswinkel, Arnoud van Gelderweg 83

John maakt nooit reclame…
Er zijn in Grave van die iconische bedrijven waarvoor reclame maken eigenlijk niet zo nodig is. In de Rogstraat op nummer 8 is Deanz Menswear gevestigd. Levensgenieter John Kersten maakt het mannen makkelijk met het kiezen van kleding. Een enorme keus, betaalbaar en perfecte kwaliteit. Naast het vermaken van klanten wordt ook het vermaken van kleding door John geregeld.

Tot carnaval zijn de prijzen bij John extra feestelijk, want het is winteropruiming bij hem. Er is een flinke voorraad bovenkleding, pantalons, jeans, shawls, mutsen, polo’s, vesten en truien. En op is het nooit.

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren