Zoek
Sluit dit zoekvak.

Grave staat voor Gezelligheid & Genieten

Horecazaken vanaf 5 juni weer open tot 22.00 uur

Door De redactie van Arenalokaal.nl
GRAVE – Een van de leuke kanten van Grave is de verscheidenheid aan horecazaken. Het bekijken van monumenten en bezoek aan winkels maakt nu eenmaal dorstig en dan heb je snel trek in een lunch of diner.

Vanaf zaterdag 5 juni worden de coronamaatregelen verruimd en dat geeft je de mogelijkheid restaurants en cafés zowel binnen als buiten op het terras te bezoeken tot 22 uur. Wat fijn dat er eindelijk wat meer kan!

Koffie en gebak
Laten we eens beginnen met koffie en gebak. De zelfgebakken cheesecake en boterkoek bij Lunchroom Moeders smaakt onovertroffen en de lunchkaart bevat tal van betaalbare en unieke specialiteiten. Ook bij wat minder goed weer is er een fijn plekje te vinden. Zittend aan het Torenplein/Marktplein geniet je van de unieke historisch bebouwing, waaronder het eeuwenoude Raadhuis (met daarin het Toeristisch Informatiepunt) en de fraaie Sint Elisabethkerk, die tot 12 september dagelijks van 13.30 tot 15.30 uur open is voor bezoek.

Italiaans ijs
Het heerlijke Italiaanse ijs van Alessandro de Marco is verkrijgbaar bij Sabor. Deze combinatie van café, terras en ijssalon maakt dat het hier goed toeven is. Eveneens aan het Marktplein vind je café De Gouden Leeuw. Het ruime en zonnige terras trekt vaste bezoekers uit alle windstreken. Het is een mooie stopplaats voor fietsers en wandelaars. Je kunt er heerlijk eten en drinken. Neem ook een kijkje bij de oude Marktpomp onder de bomen en bekijk zeker ook in de Rogstaat al die leuke winkeltjes!

Veel keuze in restaurants
De Graafse keuze in restaurants omvat tevens een wereld aan verscheidenheid. Grieks eten bij Apollo, de originele Thaise keuken bij Suchitra of Oekraïens restaurant Eten bij Tanja, tevens gespecialiseerd in de de Poolse en Russische cuisine. Tanja heeft een fleurig terras voor de deur. Als liefhebber van de Turkse keuken breng je een bezoek aan Anatolia, gevestigd in het statige Soosgebouw. Sinds jaar en dag is Chinees-Indisch Restaurant Mai Li the place to be. De uitgebreide menukaart maakt bestellen makkelijk. Deze zomer opent ook nog eens het 4500m2 grote Inspiration Centre Nidum met daarin Hotel en Restaurant Ovum. De verwachtingen zijn hooggespannen en inmiddels zijn de eerste trouwerijen gepland, waarbij zeker gebruik wordt gemaakt van de fraaie trouwkapel.

Voor een mooie lunch of uitgebreid diner is Restaurant Colori in de Maasstraat een begrip. Ook op hun extra terras, Terrazza Colori, aan de Maaskademuur geniet je van exclusieve gerechten. Het is het adres voor een zakelijke ontmoeting, familie-etentje of romantisch diner. Met die insteek kun je ook terecht bij Steakhouse Don Kiesjot in een voormalig koetshuis of bij het intieme restaurant D’n Eetkamer. Elke dag weer maakt de chef alle gerechten met passie zelf op basis van pure ingrediënten.

Cafés en eetcafés
Cafés en eetcafe’s vind je verspreid door het stadje. Het uitgebreide assortiment speciaalbieren maakt je uitje altijd bijzonder en spannend. Wat ga je deze keer uitproberen? Denk aan café De Maaspoort met zijn vele merken bier en befaamde grill en Het Poortwachtershuis met zijn terrassen. In de Hamstraat vind je Ons Café en in de Klinkerstraat staat de brouwer zelf aan de tap! Ed Linnenbank van café Oud Grave zet je biertjes voor die tot de verbeelding spreken, zoals zijn Graafsch Genot. Café-bar De Coehoorn is de thuishaven van dart- en biljartteams en de ontspannen sfeer maakt elk bezoek tot een feestje. De meeste cafés hebben een lange traditie en historie. Zo bestaat De Coehoorn al ruim 50 jaar. Op de hoek Klinkerstraat/Hamstraat bevindt zich al vanaf 1881 café-restaurant De Poort van Cleve. Ervaar de klassieke keuken met een moderne twist. Ook op het overdekte verwarmde terras ervaar je de warme en ongedwongen sfeer. Een goede kop koffie met de krant, een lunch, borrel en ‘s avonds een hapje eten, het kan allemaal.

De binnenstad telt tevens liefst drie cafetaria’s: Lale, Ali’s Place en nieuw in de Maasstraat zijn de Twee Bruurkes. Een favoriete plek voor een uitgebreid assortiment broodjes is slagerij Van den Heuvel. Hun welbekende counter aan de Klinkerstraat, Broodje 2 Go, is inmiddels tot ver over de stadsgrenzen bekend.
De horeca zou niet compleet zijn zonder Snoeperij Heintje. Naast snoep is er de heerlijk geurende thee van Tea Netherlands, lekkere bonbons van Visser Chocolade en kun je plaatsnemen in de koffieruimte. De medewerkers worden vergezeld door deelnemers van de dagbesteding. Ze zijn zowel voor als achter de schermen hard aan het werk om de zaak draaiende te houden. Neem nog wat bonbons mee voor onderweg. En kom snel nog eens langs in De Graaf!

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren