Zoek
Sluit dit zoekvak.

Oktober is de ‘Woonmaand’

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl
GRAVE – Omdat na de zomervakanties en warme maanden een periode volgt waarin we veel binnen doorbrengen, is er veel behoefte aan het herinrichten van je huis. Het is toch heerlijk om je interieur af te stemmen op de komende herfst- en winterse dagen. We laten hier de interieurspecialisten van de Graafse binnenstad de revue passeren. (foto’s: Grave_Brabant)

Mary Chand Wonen is gevestigd aan de Trompetterstraat 4 en is een specialist in woninginrichting. Denk aan binnen- en buitenzonwering, gordijnen en vitrage, vloeren en vloerbedekking, behang en verf. Op elk vakgebied toont men professionele producten van gerenommeerde merken en helpt men u met het maken van een smaakvolle keuze.

De Graafse Stylist, Klinkerstraat 3, is een interieur-adviesbureau. Het vinden van de juiste weg naar een samenhangend interieur begint met overleg, tekenen en inkleuren. Dan vindt u sneller de juiste vorm en stijl. Men komt ook graag bij u thuis voor een advies. Van korte adviesgesprekken tot een compleet ontzorgend traject. ‘Geef kleur aan wonen’ is het uitvoerend onderdeel van de Graafse Stylist. Na een advies van de Graafse Stylist kunt u de kleuren laten schilderen in krijt-, kalk- of projectverf. De raamdecoratie komt men bij u inmeten en monteren.

Gustav Interiors,
 Rogstraat 17, bezoekt u voor Zweedse stijlmeubelen die men omschrijft als ‘De Gustaviaanse stijl’. Deze stijl dankt zijn naam aan de Zweedse koning Gustav III die in Versailles onder de indruk raakte van de stijl van het Franse Hof. Hij versoberde de zware barokke en rococo-elementen en donkere patronen en gebruikte juist lichte tinten als wit, blauw en grijs. De charmante Gustaviaanse stijl was geboren!

Bijna is het zover en dan opent een luxe showroom in het House of Inspiration aan de Sint Elisabethstraat 35, onder de naam Nidum. U kunt al een voorproefje krijgen van het monumentale pand waarin Nidum zich vestigt, want het restaurant van Nidum, Ovum genaamd, is al enkele weken geopend. In het sfeervolle interieur van Ovum vind je diverse producten van de partners van Nidum terug, waaronder de meubelen van Keijser&Co.

Mijn Hoekje, Rogstraat 10, biedt de klant een groot assortiment sobere, landelijke meubels en accessoires in gedempte kleuren. De groeiende stroom vaste klanten komen voor de unieke originele items in aardse tinten die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Kenmerkend voor de collectie is dat deze wekelijks wisselt en telkens weer verrassend is.

Vier, Rogstraat 4. De winkel ademt Scandinavië met moderne merken uit Zweden, Denemarken en Noorwegen. Je vindt hier ook Dutch design waaronder het eigen merk Vier. De woonaccessoires en kleinmeubelen zijn in eenvoud functioneel en met zorg ontworpen. Vier denkt daarbij graag mee over maatwerk-meubilair, van ontwerp tot realisatie. Dit wordt in eigen werkplaats in Grave geproduceerd.

Ook de volgende vijf Graafse binnenstadwinkels bieden u een scala aan interieuraccessoires die uw huis weer eens een fijne oppepper geven. Loop eens binnen bij Cool Rabbit aan de Rogstraat 26. Daar zal uw hart sneller gaan kloppen bij het zien van de smaakvolle kandelaars, hippe potten, vazen, trendy lampen, en wat al niet meer!

De Voorkamer, Rogstraat 20, is het adres voor Eclectische stijl, dat wil zeggen verschillende stijlen door elkaar heen. In deze winkel vindt u spulletjes uit de 17e eeuw, maar tevens vintage en Retro. U kunt werkelijk alles met elkaar combineren, zolang het totaalbeeld maar rustig blijft. Zoek dus naar tinten en materialen die vaker terugkomen in uw huis en dan ziet het er opeens gezellig uit!

De Hamstraat op nummer 2 is een beauty van een cadeau- en interieurwinkel in een prachtig monumentaal pandje in Grave. Alle producten zijn met de grootste zorg uitgekozen. Zo vindt u er bijvoorbeeld handgemaakte kussens uit Marokko naast uniek vintage serviesgoed gevonden op een Franse ‘Vide Grenier’.

Living by Klik, Hoofschestraat 15Z, is een interieurwinkel waar u slaagt voor smaakvolle woonartikelen zoals een tafel, bijzettafel, een stijlvolle lamp, serviesgoed, wanddecoraties, kussens en vazen. De wisselende collectie nodigt uit om er vaker even rond te snuffelen. En dan tenslotte:

Ik lijst je in, Hamstraat 5. De naam zegt het al, daar moet u zijn voor inlijstingen, schilderij-ophangsystemen, passe-partout papier en spiegels in iedere gewenste afmeting. Men werkt op afspraak: 024-3541954.

Welkom in Grave!

 

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren