Zoek
Sluit dit zoekvak.

U bent weer van harte welkom bij de Graafse restaurants en cafés

Door De redactie van Arenalokaal.nl
GRAVE – Door de versoepeling van de coronaregels mochten de horecagelegenheden in ons land afgelopen woensdag de deuren weer openen voor hun gasten. (foto’s: Grave_Brabant)

Ed en Koen Linnenbank van het gezellige Biercafé Oud Grave aan de Klinkerstraat 14 hebben heel veel zin in de heropening van hun zaak. Je kunt per slot van rekening niet blijven brouwen als er geen klanten zijn! Het enorme assortiment omvat zoals gebruikelijk tevens diverse smaken zelf gebrouwen biertjes waar men terecht trots op is. De openingstijden zijn voorlopig als volgt: woensdag van 14.00 tot 22.00 uur, donderdag van 18.00 tot 22.00 uur en vrijdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 22.00 uur.

Eetcafé De Maaspoort aan de Maasstraat 20 heeft tijdens de lockdown niet bepaald stil gezeten, er is namelijk volop verbouwd! Het eetcafé kreeg een restyling met een geweldige nieuwe look en is omgetoverd tot een stijlvolle lounge met designverlichting en nieuw meubilair. U kunt er terecht voor lunch en diner. Om de kwaliteit van de restaurantservice te waarborgen, stopt men met de Take Away-service. Zo kan het team zich volledig concentreren op het bieden van optimale gastvrijheid en het serveren van verse, pure en culinaire gerechten. Er is overigens natuurlijk veel dank voor iedereen die de afgelopen maanden Take Away besteld heeft. Voor reserveren bel De Maaspoort: 0486-475 618.
Ook de deuren van het tegenover gelegen Poortwachtershuis aan de Maaskade zwaaien weer open. Men serveert er heerlijke nieuwe wijnen en sushi-gerechten naast de vertrouwde lunch- en dinergerechten. De openingstijden van beide zaken zijn van 11.00 tot 22.00 uur. Woensdag is rustdag.

Ook restaurant Ovum is weer geopend en start met een nieuwe kaart. U bent van harte welkom van dinsdag tot en met zondag voor een culinaire beleving. Ervaar waarom het restaurant een mooie vermelding kreeg in de ‘Lekker 500’ en geniet van een menu van de chef, voor zowel lunch als diner. Ook voor een kopje koffie met taart of een glas wijn met een borrelplank staat Ovum voor u klaar. Openingstijden: dinsdag en woensdag van 10.00 tot 18.00 uur, donderdag tot en met zondag van 10.00 tot 22.00 uur. Het team van Ovum kan niet wachten om u weer te ontvangen. Plaats een reservering via www.ovumrestaurant.nl of bel: 0486–745755.

‘Huuskamer van de Graaf’
Restaurant De Poort van Cleve, op de hoek van de Klinkerstraat en de Hamstraat, maakt al vele jaren het predikaat ‘Huuskamer van de Graaf’ meer dan waar. Nol en Riet Merkus en hun team staan garant voor eerlijk eten en drinken en een gezellige borrelsfeer. Men ontvangt u op vrijdag vanaf 10.00 uur en op zaterdag, zondag en maandag vanaf 11.30 uur. Voor reserveringen bel 0486-432 652.

Opening ‘Mijn Hoekje’
De binnenstad van Grave viert volgend weekend de opening van de nieuwste vestiging van ‘Mijn Hoekje’. Deze interieurwinkel is volledig gericht op landelijk en sober wonen. Bianca en Marco Rosmalen hebben een voorliefde voor unieke interieur-items in aardse tinten. Door de verhuizing van Rogstraat 10 naar een veel groter pand aan de Klinkerstraat 18 bieden zij nu ook meubels en verlichting aan. Zelfs een landelijke keuken behoort tot het assortiment. Bianca deelt haar passie graag met u en komt u er zelf niet helemaal uit dan denkt zij graag mee in de vorm van een interieur- of stylingadvies. Mijn Hoekje is bereikbaar op 06-42054029. De feestelijke opening is op zaterdag 5 en zondag 6 februari vanaf 11.00 uur. Op zondag 6 februari zijn tevens diverse winkels in Grave open.

  

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren