Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vrijheid + Blijheid = Vakantietijd!

GRAVE | 14 juli 2023 | gezien in Arena Lokaal

Nu we heerlijk op vakantie gaan is het zaak om nog een extra winkelrondje door Grave te maken, want je wilt goed voorbereid op pad. Koop wat lekkers voor onderweg, kies wat leeswerk, vergeet je leesbril niet en koop een trendy zonnebril. Denk aan waterspeelgoed en bedenk of je zwemkleding nog wel zal passen. Het is nu de tijd om leuke kleurige kleding en schoeisel aan te schaffen. En voor de sportievelingen zijn er inmiddels twee fietsenwinkels met elk hun eigen specialiteit in mobiliteit: NOOT-Bikes en PIM-Bikes.
(foto’s: Marita Schouten) #WINKELENINGRAVE

Praktische zaken mogen natuurlijk niet vergeten worden, zoals zonnecrème, paracetamolletjes, oordruppeltjes, maagtabletjes en insectenspray. Je weet zelf wel hoe vol uw reismedicijntasje moet zijn!
Sommigen nemen hun eigen kussen mee om slaapproblemen te voorkomen, dat is ook een goed idee. Onthoud dat de spulletjes die je straks vergeten bent op het vakantieadres vaak extra duur zijn.

Niet vergeten mee te nemen!
Zijn de paspoorten in orde, de bankpasjes aanwezig en is de creditcard oké, moet er een zorgverzekeringspasje mee? Voor sommige landen heb je een milieusticker nodig op je auto, en is de reisverzekering geregeld? Het is ook zo fijn om een goede koptelefoon of oortjes bij je te hebben, want muziek geeft zo’n ontspannen gevoel. Wat kleingeld meenemen is ook handig voor al diegenen die gewend zijn geraakt aan een lege portemonnaie.

Reservesleutel bij laten maken
Heb je trouwens al iemand op het oog die op het huis kan passen en er eens binnenloopt om te checken of alles nog in orde is? Laat voor hen een reservesleutel bijmaken bij Schoenmakerij van Tuijn en beloon de oppassende achterblijver met een Graafsche kadobon die verkrijgbaar is bij Primera. Of koop een leuk snoeppakket bij Snoeperij Heintje tegenover Albert Heijn. Snoeperij Heintje bestaat inmiddels vijf jaar, dus dat is een felicitatie waard!

Toeristen
Natuurlijk gaan wij de Graafse bewoners missen, maar gelukkig komen er ook weer veel toeristen naar ons Stadje aan de Maas. En wij hebben veel te bieden als het gaat om vakantievermaak. Ons gezellige winkel-carré met zijn vele verrassende winkels en daar tussendoor de monumenten, waaronder de Elisabethkerk, de Hampoort en ons Stadsmuseum.

Bezoekerscentrum Zuiderwaterlinie
Ook het bezoekerscentrum van de Zuiderwaterlinie moet je even gaan zien in het Toeristisch Informatiepunt, gelegen aan het Marktplein. Daar boek je tevens een stadswandeling met een gids. (0486-870067)

Tips:
# Feestelijke doorkomst van de Nijmeegse Vierdaagse op vrijdag 21 juli van 6.00 tot 12.00 uur.
# Happen & Tappen Foodtruck festival: 28, 29 en 30 juli aan de Loswal in Grave. Entree gratis (zie facebook).

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren