Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vroege lentekriebels

GRAVE – We zijn dit keer op bezoek bij Jaimy Carpaij van de Scandinavische woonwinkel Vier aan de Rogstraat 4. (foto’s: Grave_Brabant)

Jaimy vertelt over haar ‘op en top’-voorjaarsproduct: deze lieve vogelhuisjes. De lente komt eraan, buiten fluiten de vogeltjes alweer hun lied. Verwen dus je tuinvogels maar eens lekker met wat extra eten in deze voederhuisjes. Of geef ze een fijn plekje om te wonen of te schuilen in zo’n super leuk vogelhuisje in de vorm van een eikeltje.

Ophangtip: zorg ervoor dat de aanvliegroute naar het voeder- of vogelhuisje vrij is, maar dat er wel wat beschutting omheen zit. Hierdoor zullen de vogeltjes zich veiliger voelen en nog meer genieten van het voedsel dat ze voorgeschoteld krijgen.

De huisjes en kastjes zijn gemaakt van bamboe, een onuitputtelijke natuurbron. Hiermee wordt het kappen van bomen en bossen verminderd. Kies je voor bamboe, dan kies je dus voor de natuur! De prijzen variëren van 14 tot 18,50 euro, dus ook superleuk om cadeau te geven! Verkrijgbaar in diverse kleuren bij Scandinavische woonwinkel Vier aan de Rogstraat 4 in Grave én online via www.vier.shop.

Lente-uitstallingen
Om de hoek in de Klinkerstraat zien we de lente-uitstallingen van Bloemisterij De Lavendel en Bloemenwinkel Flory Flowers. Geweldig mooie decoraties, narcissen, tulpen en blauwe druifjes. Het is in de aanloop naar Pasen (zondag 17 april) een goed idee om huis en tuin nu al aan te pakken. En dat kan op vele manieren. Werkelijk bij alle Graafse winkels zie je dat het voorjaar verwerkt is in hun assortimenten. Bij de Hema word je vrolijk van alle kleurige nieuwe producten en zie je jouw kinderen al de tuin ingaan met hun nieuwe tuingereedschap. Ook bij de Wereldwinkel zagen wij de leukste tuindecoraties. Naast Hema hebben ook Albert Heijn en Snoeperij Heintje de heerlijkste paaseitjes nu volop in voorraad.

Goede voornemens
Het is nu ook de tijd om aan de slag te gaan met je goede voornemens, werken aan een gezonde geest in een gezond lichaam. Bij Sport Studio Grave in de Maasstraat op nummer 23 helpen Femke en Daphne je bijvoorbeeld met de weerbaarheidstraining Rots & Water. Dit is een activiteit die je bewust maakt van je eigen kracht. Rots & Water is voor veel verschillende doelgroepen mogelijk en is ontwikkeld voor kinderen en jongeren, maar zeker ook voor volwassenen. Je gaat je na deze training rustiger, sterker en zekerder voelen. Voor vragen: info@sportstudiograve.nl.

Wijnhandel Van Helden
Binnenkort gaan wij meer vertellen over Wijnhandel Van Helden, die binnenkort zijn derde vestiging opent. Naast Oss en Heesch wordt de vestiging in Grave midden in de Rogstraat een waar eldorado voor de wijnliefhebber. Van Helden is een wijnspeciaalzaak die uitsluitend kwaliteitswijnen levert tegen voordelige prijzen. Zij werken samen met Europese wijnhandelaren en importeren rechtstreeks van de producent.

Tip: als je de paaseieren nu alvast verstopt zijn er straks met Pasen misschien nog wat over!

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren