Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WinkeleninGrave: Altijd wat te doen…

GRAVE | 10 september 2022 | gezien in ArenaLokaal

Het Graafse winkelgebied is niet alleen door de aanwezige winkels, horecazaken en diensten zo aantrekkelijk, er is eigenlijk ook altijd wel wat gezelligs te doen. Neem nu het vorige weekend met maar liefst drie fantastische evenementen. Het parcours van het wielerfestijn Vestingronde Grave liep vanaf de Markt, langs de Haven en Catharinahof en dan dwars door de winkelstraten over de kinderkopjes naar de finish op de Hoofdwacht. Daar tussenin stond op het Lunetteplein de Septemberkermis en was er op de loswal aan de Maas het jaarlijks drukbezochte Speciaalbierfestival. Stuk voor stuk evenementen waarop we met plezier kunnen terugkijken. #WINKELENINGRAVE

Dit weekend is het Open Monumentenweekend, en ook dit evenement speelt zich voor een gedeelte af in het centrum van de vestingstad. Rijksmonumenten, daarvan hebben er in Grave 130 in totaal, dat zijn niet alleen gebouwen, maar bijvoorbeeld ook de John S. Thompsonbrug, de vestingwerken en de kazematten. In meer dan veertig monumentenpanden zijn trouwens bedrijven gehuisvest en dat maakt de sfeer in deze stad zo anders dan in de meeste andere winkelgebieden om ons heen. Het is daarom geen wonder dat Grave de laatste jaren ontdekt wordt bij een steeds groter winkelend en bezoekend publiek.

Nieuwtjes:
# De befaamde couturier Addy van den Krommenacker heeft zich inmiddels gevestigd in het Oude Notarishuis in de Maasstraat op nummer 21. Wij heten Addy van harte welkom en vinden het ook zo leuk dat hij tevens in Grave gaat wonen.

# De Gezellige woonwinkel Mijn Hoekje (foto links) in de Klinkerstraat op nummer 18 is voortaan op dinsdag extra geopend van 12 tot 17 uur. Dus vanaf nu van dinsdag tot en met zondag bent u van harte welkom in dit paradijs voor de liefhebber van een landelijke woonsfeer.

# De 24-jarige goudsmid Jordy de Kok komt het team van Atelier Ralph versterken. Jordy is geen onbekende, want hij liep er tijdens zijn opleiding al stage.

# In maar liefst drie horecazaken wordt momenteel gebouwd aan nieuwe concepten. Het zijn achtereenvolgens De Gouden Leeuw en Het Grote Broertje op de Markt en De Eetkamer in de Maasstraat. 

Graafsche Kadobon
Mogen wij u nog even wijzen op de handige “Graafsche Kadobon”. Deze is te koop in bedragen van 5, 10, 20 en 50 euro. Deze bon is te besteden bij alle ondernemers in Grave. De bon is een initiatief van Centrum Management Grave. De bonnen zijn te koop bij Primera en online op: www.graafschekadobon.nl.

Tips, suggesties en adverteren
De WinkeleninGrave-pagina verschijnt iedere twee weken in de volledige oplage van Arenalokaal. Heb je tips of suggesties voor de invulling van deze pagina of wil je informatie over het plaatsen van een advertentieblokje? Neem dan contact op met de redactie via redactie@arenamediacentrum.nl, 0486-463112 of 06-46625651.

Eerder in het nieuws:

Winkelen in Grave bij walk in concept en bij walk in closet
diverse dranken bij cafe de poort van cleve
Stagiair Ties Keukens in Grave
winkelend publiek in de klinkerstraat
grave-moederdag-top-25-geschenken
week van de stenen winkel
huidinstituut marielle
pim verbeeten de eigenaar van pimbikes