Zoek
Sluit dit zoekvak.

#WinkeleninGrave: Er zit altijd een mooi verhaal achter…

GRAVE | 23 oktober 2022 | gezien in ArenaLokaal

Het Grote Broertje op de Markt in Grave is een ontmoetingsplek in huiselijke sferen. Alle dagen van de week word je met een vriendelijk gezicht ontvangen, waardoor iedereen direct het thuisgevoel krijgt. #WINKELENINGRAVE

Het idee om een nieuwe zaak te openen leefde al een tijdje bij eigenaar Haike. Nadat het bekende restaurant Flavour in Wijchen voor zijn oudste zoon Diëgo was opgezet, kwamen de kriebels om weer iets voor zichzelf erbij te creëren. Toen het statige pand op de Markt vrijkwam hoefde hij geen twee keer na te denken. Haike: “Dit is het mooiste plekje van Grave. En klussen, dat kunnen we zelf wel.” 

Verbouwing
De verbouwing was geen geringe klus, maar het eindresultaat mag er zijn. Alle creativiteit van Haike is deze keer benut. Van oude kerkbanken is de bar gemaakt, de trommels hangen aan een groene klimop-muur en een tuinprieeltje van buiten staat midden in de zaak. Maar alles past wonderwel bij elkaar, waardoor het een gezellig geheel wordt.

Birra Moretti
Het huisbier is Birra Moretti, dit is een Italiaans schenkbier. Het logo van Birra Moretti staat op de muur geschilderd bij de koperen tanken. Veel gasten verwarren het logo op de muur met Haike en denken dat de muurschildering Haike voorstelt. Wat ook zo had kunnen zijn, want hij is de man met de hoed.

Het Grote Broertje mag dan wel een ‘broertje’ zijn van het Broertje in Wijchen, maar het is geen tweede tapaszaak. Het Grote Broertje is een Grand Café waar je op alle dagen terecht kan. De spijskaart van het Grote Broertje bevat een breed scala van gerechten, cocktails, bieren en nog veel meer. De traditionele manier van gerechten serveren wordt even opzij gezet en ze verrassen je vanuit een andere invalshoek.
Om het te beleven kun je het beste een keer binnenkomen en het zelf ervaren. Men staat met een vriendelijk en spontaan team voor je klaar. Reserveringen neemt men aan vanaf 6 personen. Ben je met een kleinere groep, loop dan gerust zo binnen.
Het Grote Broertje, Markt 8 Grave, info@hetgrotebroertje.nl, 0486-745415

Tassen van gerecycled plastic bij ‘Vier’
In winkel ‘Vier’ in de Rogstraat vind je de eerlijke producten van het Nederlandse merk Handed By. Handed By werkt intensief samen met eerlijke en persoonlijke partners met vaak kleine bedrijfjes in Vietnam en China die geloven in het idee: de wereld veroveren met ambachtelijk gemaakte manden, tassen (en andere spullen) van zoveel mogelijk gerecyclede materialen. Zo zijn veel tassen gemaakt van 70% gerecycled plastic en zijn ze nog steeds bezig om zich verder te ontwikkelen op dit gebied. Een prachtig merk met een fantastisch verhaal.
Vier, Rogstraat 4 Grave, www.vier.shop, 06-29556248. 

De Graafsche Kadobon
Mogen wij je nog even wijzen op de Graafsche Kadobon? Deze is te koop in bedragen van 5, 10, 20 en 50 euro en te besteden bij alle ondernemers in Grave. De bon is een initiatief van Centrum Management Grave. De bonnen zijn te koop bij Primera en online op www.Graafschekadobon.nl.

Eerder in het nieuws:

grave-depoort-restaurant
Stagiair Ties Keukens in Grave
grave-klinkerstraat-winkelend-publiek
grave-moederdag-top-25-geschenken
WVDSW-media-beeld-low
grave-marielle-huidinstituut
grave-stadje-aan-de-maas-pimbike-pim-verbeeten
grave-stadje-aan-de-maas-scharreleieren