Zoek
Sluit dit zoekvak.

Klassieke auto’s in centrum hit tijdens Open Monumentendag

GRAVE | 11 september 2023 | gezien in Omroep Land van Cuijk

Gisteren, op een prachtige nazomerdag, bruiste de historische stad Grave van leven. De terrassen waren vol en de smalle straatjes gevuld met mensen die genoten van de bijzondere sfeer. Naast de levendigheid van de stad, vond ook de nationale Monumentendag plaats, waarbij zowel publieke rijksmonumenten als privé monumentale woningen hun deuren openden voor het publiek.

Onder het harmonieuze geluid van Harmonie Stad Grave, bewonderden bezoekers tientallen oldtimers die tentoongesteld stonden in het centrum van de vestingstad. De combinatie van prachtige klassieke voertuigen, de toegankelijkheid van de monumenten en de uitgerolde rode lopers bij de deelnemende winkeltjes, zorgde voor een buitengewoon succesvol evenement.

Centrummanager Jaimy Carpaij, vol enthousiasme, sprak over het succes van de dag: “Deze combinatie van oude voertuigen, openstelling van monumenten en de feestelijke sfeer in de stad was een groot succes en smaakt naar meer.” Het idee voor dit evenement ontstond bij mede-organisator Marita Schouten, die regelmatig prachtige oude auto’s die Grave bezoeken op de foto zet. Zij voegde eraan toe: “We hebben nu al aanmeldingen van eigenaren van klassieke auto’s voor volgend jaar!”

Met het succes van deze Monumentendag en Oldtimer Show in het achterhoofd, kan Grave in de toekomst uitkijken naar een jaarlijks terugkerend evenement dat nog meer mensen zal aantrekken en de stad verder op de kaart zal zetten als een bruisende bestemming waar verleden en heden samensmelten.

foto’s: evenementengrave.nl en stadjeaandemaas.nl 

Eerder in het nieuws:

Winkelen in Grave bij walk in concept en bij walk in closet
diverse dranken bij cafe de poort van cleve
Stagiair Ties Keukens in Grave
winkelend publiek in de klinkerstraat
grave-moederdag-top-25-geschenken
week van de stenen winkel
huidinstituut marielle
pim verbeeten de eigenaar van pimbikes